La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Campanya de denúncia contra la violència masclista en les relacions sentimentals

Diverses entitats de la Sagrada Família i el Fort Pienc preparen actes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
Campanya de denúncia contra la violència masclista en les relacions sentimentals
El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere
novembre 18
17:00 2013

“Envia’ns aquella frase o actitud que t’ha fet sentir incòmoda o violentada”. Aquest és el reclam amb què l’exposició “La violència que vam normalitzar com a relació d’amor” fa una crida a visibilitzar les diferents maneres en què la violència masclista es manifesta en les relacions entre persones, especialment en el pla afectiu. “Vol visualitzar i fer reflexionar sobre la violència que tenim inetrioritzada en les nostres relacions de parella i el nostre dia a dia”, afirmen fonts de l’entitat organitzadora, Endavant-OSAN. Les aportacions, que podran anar signades o ser anònimes, es podran fer arribar a través de l’adreça electrònica de l’organització (eixample@endavant.org), amb l’objectiu de “donar veu a les dones com a principal subjecte oprimit pel patriarcat”.

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya

No es tracta, però, d’una exposició convencional, ja que el lloc no es donarà a conèixer fins al mateix dia de l’estrena, el 25 de novembre. Només ens poden avançar que “serà a l’espia públic, aquell espai que és de totes i que l’hem de reivindicar com a tal”. El marc de l’exposició és la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i s’emmarca dins de la campanya de l’Esquerra Independentista “Independència per Canviar-ho Tot”, que ja es va donar a conèixer a l’Eixample al setembre amb un altre acte de caire feminista, en aquell cas en favor de l’avortament lliure. “El dia 25 esperem arribar a moltes dones i homes per tal que reflexionin sobre què és la violència masclista, la violència contra les dones”, conclou una militant de l’organització.

Paral·lelament, també amb motiu del 25 de novembre, tres entitats del Fort Pienc programen conjuntament un cicle de pel·lícules, xerrades i tallers. Es tracta d’Arran Fort Pienc, el Casal de Joves Xiroc i l’Esplai Xiroc, tres col·lectius acostumats a treballar plegats en l’organització de les Festes Majors del barri. Amb el títol “Jornades contra la violència masclista”, el cicle inclou la projecció de la pel·lícula Desert Flower (el dijous 21 de novembre a la Casa Groga), l’exposició fotogràfica “El tabú de la menstruació” (dimecres 27, Casal Xiroc), el documental Vindicación (divendres 29, Casal Xiroc) i el taller “Violència en les nostres relacions: l’amor romàntic (dilluns 2 de desembre, a la Casa Groga). El cicle es completarà amb una xerrada i un debat sobre les violències de gènere, amb dia i hora encara per concretar.

Cartell de les Jornades contra la Violència Masclista
Cartell de les Jornades contra la Violència Masclista

Cap comentari

No hi ha cap comentari

No hi ha cap comentari. Vols afegir-ne un?

Escriu un comentari

Escriu un comentari