La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Un detingut en el desallotjament del CSA Can Botxí

A les vuit del matí la Guàrdia Urbana ha desallotjat el CSA Can Botxí i ha detingut una persona
Un detingut en el desallotjament del CSA Can Botxí
novembre 11
12:06 2013

Una dotzena d’agents antiavalots de la Guàrdia Urbana han irromput al voltant de les vuit del matí al CSA Can Botxí (c/ Lepant 371) i han desallotjat els seus okupants. Després d’identificar els membres del col·lectiu han detingut i traslladat a la comissaria de Les Corts una persona.

En resposta a la detenció, el CSA Can Botxí ha convocat una concentració a les 13 hores davant de la comissaria de Les Corts. A falta de confirmació, demà es convocarà també una concentració a la Ciutat de la Justícia si finalment és posat a disposició judicial.

Dues hores després del desallotjament, s’han incorporat dues dotzenes d’agents antiavalots. A més, segons els treballadors d’enderrocs que estan desplaçats al Centre, tenen l’ordre d’enderrocar el mur que rodeja el recinte.

Els okupants han pogut anar traient al llarg de tot el matí les seves pertinences tot i que amb moltes restriccions i molt a poc a poc.

El Centre Social Autogestionat Can Botxí està situat a un dels antics blocs de casernes militars propietat de l’Ajuntament. Okupat des del juny del 2013, s’han portat a terme una àmplia gamma d’activitats i tallers: idiomes, esports, cinema, xerrades… A més a més, el projecte inclou el reallotjament de famílies desnonades i sense habitatge en els altres blocs de la finca.

Agents d'antiavalaots de la Guaàrdia Urbana al CSA Can Botxí. @Fisiofan
Agents d'antiavalaots de la Guaàrdia Urbana al CSA Can Botxí. @Fisiofan