La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

L’EixampleSONA promou la música del jovent al carrer

Els grups juvenils emergents Fot fred, HIFYM i Txaplankat van tocar les seves cançons davant d'un centenar de persones en l'acte organitzat per Arran Sagrada Família
L’EixampleSONA promou la música del jovent al carrer
El grup de rock HIFYM a l'escenari de l'EixampleSONA / SERGI RICHARDS
novembre 11
17:40 2013
El grup Fot fred inaugura l'EixampleSONA 2013 / SERGI RICHARDS

El grup Fot fred inaugura l’EixampleSONA 2013 / SERGI RICHARDS

Tres grups de música novells van poder compartir la seva música al barri de Sagrada Família. L’EixampleSONA, el concurs de grups musicals juvenils organitzat per Arran Sagrada Família, va celebrar dissabte 9 de novembre la seva quarta edició a la plaça Caterina Albert.

Pocs minuts després de les 20h, Fot fred va trencar el gel. El grup, nascut al Col·legi Maristes a partir de la idea de quatre músics que ja havien tocat junts en festivals escolars, va mostrar el seu estil heterogeni que defineixen com “tot el que hi ha entre Antònia Font i Pearl Jam”. Després, el torn va ser de HIFYM. El grup, format a l’estiu de 2011, va contagiar el públic amb la seva música rock de diversos estils (garage, alternatiu, indie i post-hardcore).

Defensa de l’espai públic

La cantant de Txaplankat en plena actuació / SERGI RICHARDS

Després del concert de HIFYM, un membre de l’organització va pujar a l’escenari per reivindicar l’espai públic com a “lloc de trobada, de cultura i de lluita”. També va recordar que l’Ateneu Popular de l’Eixample, el centre social okupat des de fa 9 anys al passatge Conradí número 3 està pendent d’una demanda de desallotjament. El judici per la via civil tindrà lloc el 19 de novembre. Mentre es llegia el manifest, un grup de joves va fer una pintada en defensa d’aquest centre social.

El concurs va tancar amb el grup Txaplankat, que va fer ballar al públic amb versions de Strombers, Obrint Pas o Aspencat. Les votacions per decidir el guanyador del concurs es realitzaran durant aquestes dues setmanes per facebook. El guanyador podrà escollir entre gravar una maqueta o tocar en directe a la Festa Major Jove de Sagrada Família a la primavera de 2014. El resultat de la votació es desvetllarà divendres 22 de novembre amb una entrega de premis a l’Ateneu Popular de l’Eixample.