La Intervia

El portal d'informació de l'Eixample

Vist per a sentència el judici contra un vaguista del Fort Pienc

Dos guardes de seguretat van reduir-lo al mig del carrer la nit abans de la vaga general del 14-N
novembre 06
18:37 2013

El passat dimecres va quedar vist per a sentència el judici contra l’Arnau, membre d’Arran Fort Pienc. Els fets pels quals se l’acusa es remunten a la nit abans de la vaga general del 14 de novembre de 2012. Aquella nit, dos membres del cos de seguretat privada de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van reduir l’Arnau al mig del carrer mentre tornava cap a casa. Ara, però, aquests dos homes i la fiscalia demanen que es condemni el vaguista per una falta de danys i una altra de lesions, per les quals podria arribar a pagar 1.650 euros entre pena-multa i indemnitzacions.

La defensa en demana l’absolució, ja que, tal com van corroborar diversos testimonis, en cap moment el vaguista va poder actuar, ni tan sols per defensar-se, en veure’s sorprès pels agents. No obstant, acusació i fiscalia van reafirmar-se en les seves demandes, encara que en el judici un dels dos agents va presentar com a prova de les presumptes lesions una baixa mèdica demanada tres mesos després de la nit que van passar els fets.

Es dóna la circumstància que aquest és el segon intent de judici contra el vaguista per la mateixa causa, ja que uns mesos enrere el jutge va rebaixar a faltes la imputació, ja que els fets dels quals se l’acusava no eren de prou entitat com per ser considerats delicte.

Una vintena de persones es van concentrar a la sortida de la Ciutat de la Justícia demanant l’absolució de l’encausat. Les darreres vagues generals han deixat rere seu una evident estratègia de criminalització dels vaguistes participants. En la del 14-N van ser un total de 30 les persones detingudes a Catalunya. I com a resultat de la vaga general del 29 de març de 2012, tres vaguistes van ser condemnats (en un judici on es van denunciar greus irregularitats) a onze mesos de presó per bolcar contenidors. Com a conseqüència de la mateixa vaga, tres vaguistes del Clot acusats de bolcar contenidors van ser absolts, igual que cinc joves de Les Corts pels quals l’Ajuntament de Barcelona i la fiscalia demanaven set anys de presó.

 Una vintena de persones es van concentrar davant de la Ciutat de la Justícia per donar suport a l'Arnau i demanar-ne l'absolució
Una vintena de persones es van concentrar davant de la Ciutat de la Justícia per donar suport a l'Arnau i demanar-ne l'absolució